Forum Flu> Job la feminin> Studii > Facultate buna
Cauta:
ok
Introduceti cuvantul pe care doriti sa-l cautati.
  
Pagina 1 din 1
05.Feb.08 13:32:39 #1
Zazie Data inregistrarii: 18.Oct.07 13:10:06
Nr. mesaje: 142
facultate bunafacultate buna

vara-mea e a 12a si ma tot bate la cap sa-i gasesc si ei o facultate buna :).
eu stiam la ce facultate o sa merg inca de cand am intrat la liceu si ea mai are cateva luni pana la bac si nu s-a hotarat inca. cand isi alege o facultate vorbeste cu colegele ei si ii baga alea in cap ca asta nu-i buna, asta-i prea grea, la asta n-au profesori buni, etc. termina un profil umanist, deci optiuni ar fi destule.
ceva recomandari? ce facultati ati terminat? ce facultati faceti?  cum vi s-au parut?  care  domeniu credeti ca e mai "de viitor"?

05.Feb.08 16:22:41 #2
Greysummer Data inregistrarii: 26.Oct.07 14:48:19
Nr. mesaje: 651
Cum adica, o facultate buna?Cum adica, o facultate buna?

Intrebarea ta mi se pare derutanta, in cel mai bun caz. Ce vrei sa spui o facultate buna? Facultatea se alege in functie de persoana care vrea sa o urmeze? Buna pentru cine? Buna pentru ce? Mai bine vara ta ar incerca sa vada la ce se pricepe, la ce crede ca ar fi ea buna. Asta ar restrange putin aria de cautare. Apoi, daca e interesata si de partea practica, sa vada care ar fi optiunile mai banoase. Adica acele asa-zise meserii de viitor.Odata ce si-a fixat domeniul, poate lua in calcul care sunt facultatile cele mai bune, cu cei mai bine pregatiti profesori din acel domeniu.
05.Feb.08 18:40:23 #3
Zazie Data inregistrarii: 18.Oct.07 13:10:06
Nr. mesaje: 142


pai ce poata sa insemne facultate buna pentru un adolescent?  o facultate buna inseamna una usoara, cu putine examene, cu profesori indulgenti si din care sa iasa cu o meserie banoasa. :)

daca ma intrebi pe mine, o facultate buna e una cu profesori seriosi din care iesi un bun profesionist.
la ce se pricepe? la cate putin din toate, ca doar asa ne invata liceele nostre. putin din aia, putin din aia, dar nimic in special. am zis deja ca face un profil umanist, deci ma gadesc la o facultate de comunicare, relatii publice, o sectie de publicitate, jurnalism,  limbi straine,  ceva de genul asta.
22.Feb.08 19:00:00 #4
en1gmatica Data inregistrarii: 19.Feb.08 13:52:11
Nr. mesaje: 21


mai...si eu de cand eram mica am ramas la aceeasi optiune: medicina generala :P
si cu toate astea am facut liceul pe un profil uman-filologie..si chiar daca eram varza la chimie si altele uite ca mai am un pic si termin sesiunea (si deocamdata fara nicio restanta)..totul fara sa aiba legatura cu liceul si in niciun caz cu ce-si doreau colegele mele.
trebuie sa faca ceea ce simte..ii recomand sa incerce chiar mai multe facultati..si renunta treptat la ce nu-i place
daca are inclinatie spre uman atunci ar putea incerca jurnalismul, literele..chiar stiintele politice..daca nu sa faca ase! aici toti se descurca si locuri de munca isi gaseste sigur :)
succes :)
ps: spune-i sa nu se duca unde zicea lumea ci unde vrea ea sigur..inca are timp sa se hotarasca
21.Iun.09 23:19:05 #5
senseofdisorder Data inregistrarii: 21.Iun.09 23:13:31
Nr. mesaje: 2


eu am facut farmacia. e o facultate grea, dar mie mi-a placut. si imi place ceea ce fac. cred ca asta conteaza. mai putin conteaza ce profesori ai si asa mai departe. mereu o sa existe un prof care o sa ti faca viata grea, dar sigur o sa intalneasca si unii care o sa ii faca viata mai frumoasa. mai important e sa afle ea ce isi doreste, nu mi se pare ca iti alegi ceea ce vrei sa faci dupa o facultate, ci viceversa
11.Sep.12 21:55:27 #6
mitescum Data inregistrarii: 11.Sep.12 21:54:32
Nr. mesaje: 1


as vrea sa stiu si eu care estecea mai buna facultate dintre:1.facultatea de electronica,telecomunicatii si tehnologia informatiei-la politehnica2.facultatea de stiinte aplicate-la politehnica3.facultatea  de cibernetica-ASE4.facultatea de calculatoare si tehnologia informatiei-la universitateas vrea sa stiu se poti sa profesezi dupa,cum sunt cotate pe piata muncii,si la ce ar fii mai indicat sa dau bacul:la fizica sau la informatica,pentru ca sunt bun pe amandoua,dar nu stiu care o sa imi trebuiasca mai mult la facultate,sau care o sa imi trebuiasca mai mult pentru admitereva rog mult cu niste sfaturi pentru ca sunt clasa a 12-a si trebuie sa ma apuc de treabala facultatea de electronica,telecomunicatii si tehnologia informatiei in special specializarile: tehnologii si sisteme de telecomunicatii,retele si software de telecomunicatii,si ingineria informatiei trebuie sa te bazezi mai mult pe informatica sau pe fizica?,pentru ca nu stiu la ce sa dau bacul la fizica sau la informatica?,stiu ca admiterea e la fizica,dar admiterea e super usoara,deci va rog cu un sfat sau raspuns
  
Pagina 1 din 1