Forum Flu> Relatii> Familia mea > Mai stam cu parintii?
Cauta:
ok
Introduceti cuvantul pe care doriti sa-l cautati.

Pagina 1 din 1
27.Ian.08 21:44:00 #1
fluturas Data inregistrarii: 25.Oct.07 18:20:29
Nr. mesaje: 48
Mai stam cu parintii?Mai stam cu parintii?

Pana la ce varsta vi se pare normal sa locuim cu parintii? Tinand cont de viata din Romania...
28.Ian.08 11:43:37 #2
Bebelusa Data inregistrarii: 03.Oct.07 17:04:25
Nr. mesaje: 345

Nu mai stau cu parintii pentru ca stau in alt oras decat ei.
Mi-as fi dorit sa fiu unul dintre cei care au un loc de munca si locuiesc cu parinti. Nu platesti intretinere, nu platesti mancarea si iti ramen tot salariul pentru tine, ba poti sa mai pui si ceva deoparte.
28.Ian.08 15:59:00 #3
luthien Data inregistrarii: 28.Ian.08 15:49:54
Nr. mesaje: 3
Varsta? Pai...Varsta? Pai...

Nu cred ca varsta este relevanta, cu atat mai mult cu cat oamenii experimenteaza diferit viata, in momente diferite. De obicei, primul pas pe care il fac tinerii in afara casei parintilor este experienta caminului sau a altui oras, in studentie. Statul cu parintii are, intr-adevar, avantaje de ordin practic, insa cine este practic in tinerete? Toate experientele, toate nebuniile permise cand esti tanar sunt ingradite de prezenta ta in casa parinteasca, oricat de ingaduitori sau intelegatori ar fi parintii. Eu am avut independenta financiara de la 18 ani si responsabilitatea unei case care trebuie intretinuta de la 22 (chiar daca stateam doar eu in ea, tot trebuia frigiderul umplut, chiria si facturile platite, curatenia facuta). In opinia mea, aceasta responsabilitate contribuie la independenta omului, deci la desprinderea lui de confortul casei parintesti. Vrei sa vezi cum e? Muta-te! Pentru o perioada. Nu te descurci, mai asteapta si incearca mai tarziu. Nici un parinte nu va refuza sau disputa decizia copilului (aproape) adult, daca vede hotarare si o decizie bine gandita. Zic si eu... :-)
28.Ian.08 16:31:03 #4
Greysummer Data inregistrarii: 26.Oct.07 14:48:19
Nr. mesaje: 651

Bebelusa, chiar daca as scapa de anumite cheltuieli, nu cred ca mi-ar placea sa mai stau cu ai mei never ever again. Cel putin baietii care stau la mama si la tata pana la 30 de ani imi trezesc niste semne de intrebare.
28.Ian.08 16:53:37 #5
Bebelusa Data inregistrarii: 03.Oct.07 17:04:25
Nr. mesaje: 345

Ei, nici sa stai cu parintii pana la 30 de ani. deja e prea mult :). Intr-adevar te ajuta mult mutatul in alta casa, te face mai matur si mai responsabil. Doar am trait-o pe pielea mea.

Insa ganditi-va ca pentru a te muta singur ai nevoie de o casa.  Stai cativa ani cu chirie, dar toata viata nu prea merge. Iar daca locuiesti la parinti ai mai multe sanse sa pui ban peste ban din salariu, pana iti ajunge de o casa a ta, sau macar de un avans pentru o casa a ta.
28.Ian.08 17:40:10 #6

Depinde si de salariu... Asta cu pusul banilor la o parte e foarte tricky.
28.Ian.08 18:19:49 #7
Greysummer Data inregistrarii: 26.Oct.07 14:48:19
Nr. mesaje: 651

eu una si cu stat la parinti si tot n-as economisi nimic. si, fiti serioase, nu va cumparati casa din economii. tot creditul imoboliar ramane.
29.Ian.08 10:29:01 #8

Grey, asa e, doar ca am intalnit si oameni mai cumpatati decat mine care au reusit sa stranga intr-un an niste bani frumosi. Eu n-am putut... :-)
30.Ian.08 14:49:03 #9
danuta Data inregistrarii: 30.Ian.08 14:31:27
Nr. mesaje: 5
statul cu parintiistatul cu parintii

Corect, tot creditul imobiliar ramane de baza sau o mostenire.Eu am avut noroc si am mostenit casa doar pentru mine.Este ok sa stai cu parintii dar pana cand?Mai bine singura si mananci semipreparate daca nu sti sa gatesti.Mama este mama dar mai bine in visita 
02.Feb.08 00:17:35 #10
dreamlife Data inregistrarii: 27.Ian.08 14:33:12
Nr. mesaje: 32

Eu inca stau cu parintii pentru ca nu am putut sa-mi iau o locuinta numai a mea, din cauza serviciului care in fiecare an sar de la o scoala la alta (si nimeni nu imi da credit) . Am 27 de ani si nu mi-e rusine sa o spun, prieten inca nu am, asa ca inca mi-este bine, stiind ca salariul mi-l pun de o parte asa cat este el de putin :( ... mi-ar place si mie sa am casa mea, sa ma descurc singura, dar ...
01.Mai.08 22:31:09 #11
helena Data inregistrarii: 17.Apr.08 23:18:14
Nr. mesaje: 15

eu am stat cu mama(tatal din pacate e decedat) pana la varsta de 23 ani, de atunci stau cu cel care mi-a devenit sot...si asta pentru ca avea el garsoniera
dar nu vad nici o rusine in a sta cu parintii mai ales daca nu ai unde, bani pt credite nu se dau asa usor...iar de chirie sa nu mai vb...
12.Mai.08 10:44:22 #12
Electra Data inregistrarii: 12.Noi.07 14:09:22
Nr. mesaje: 153

Mai nasol cred ca este sa stai cu parintii sau socrii dupa nunta. Sau ma rog sa locuiesti cu iubitul si cu parintii lui sau ai tai. Oricata intelegere ar fi pana la urma tot ies discutii si nu-i inteleg pe unii care se grabesc sa se mute, sa se casatoreasca dar fara sa aiba o casa a lor. De multe ori nu au nicio sansa, de la bun inceput, ca familie.
31.Ian.09 20:57:04 #13
alessiaclau Data inregistrarii: 29.Ian.09 12:15:15
Nr. mesaje: 41
Convietuirea cu socriiConvietuirea cu socrii

Eu am plecat de acasa de la 19 ani, din cauza facultatii (Buc), iar apoi am ramas in Buc datorita serviciului. Dupa ce m-am casatorit nu am stat nici cu ai lui nici cu ai mei (stam in IT acum), dar am o prietena care mi-e practic ca o sora care in cei 2 ani cat a fost casatorita a stat cu socrii si rezultatul a fost ca la sfarsitul casniciei avea probleme de depresie, vanatai, cucuie si un avort la activ. La 4 luni dupa casatorie era inca internata la spitalul de boli nervoase si in timpul celor 2 ani a fost batuta de soacra pana a facut avort acolo in fata ei... Un om intelept a zis: esti destept daca inveti din propriile greseli dar esti foarte destept daca inveti din ale altora!Si acum personal referitor la mine: mie socrii mei nu mi-au facut nimic si acum, in acest moment, nu am ce sa le reprosez dar, i-am scanat si sunt sigura ca daca as sta cu ei am ajunge la certuri pentru ca eu am tabieturile mele si sunt cam despotica si ei pe ale lor si soacra mea e cam incapatanata!
07.Feb.09 23:01:45 #14
ghindutza Data inregistrarii: 07.Feb.09 22:33:30
Nr. mesaje: 2
independenta e importantaindependenta e importanta

alessiaclau...chiar  ma recunosc in descrierea ta, imi lipseste doar experienta prietenei,spre fericirea mea! Si eu pe cont propriu din facultate, apoi in Italia cu viitorul sot... Mai bine un pic chinuiti de probleme financiare decat distrusi de probleme emotionale. Soacra vine in vizita cate o jumatate de an, dar sta la fiica ei..la mine viine o zi pe saptamana in vizita. Exact doza necesara ca sa ne putem bucura de ea. Daca am sta mai mult impreuna sunt sigura ca am ajunge la divergente serioase.
16.Noi.11 12:30:53 #15
AlexandraAndreea Data inregistrarii: 04.Iul.11 11:58:49
Nr. mesaje: 562
FII IN FORMA!!!FII IN FORMA!!!

DOAR NOI ITI REDAM SILUETA PERFECTA, FORMELE ATRAGATOARE SI TONUSUL DE ZILE MARI!http://www.slabut.ro/ iti vine in ajutor si iti ofera cele mai EFICIENTE metode de slabit, fara sacrificii, fara riscuri pentru sanatatea dvs! O gama larga de capsule, comprimate, pastile, ceaiuri si creme anticelulitice sunt o adevarata sursa de slabire si revigorare! Uita de dietele restrictive! Slabeste RAPID si durabil!  http://www.slabut.ro/ contact@slabut.ro

Pagina 1 din 1