Forum Flu> Casa ta> Decoratiuni > Ce parere aveti despre ceremonia chinezeasca a ceaiului?
Cauta:
ok
Introduceti cuvantul pe care doriti sa-l cautati.

Pagina 5 din 5
< 1 2 3 4 5 >
03.Apr.09 17:13:11 #1
Brody Data inregistrarii: 27.Mar.09 12:56:07
Nr. mesaje: 3
ceaiceai

Arta servitului si bautului ceaiului joaca un rol vital in viata mea. In fiecare zi beau cel putin o cana de ceai. Am inceput sa ma specializez in tipuri de ceaiuri (ceaiuri cu cafeina, ceaiuri de noapte, ceaiuri energizante) precum si modul de servire a acestora. Ceremonia ceaiului
pune accentul pe ceai si nu pe ritualul in sine. Se pune accentul pe
felul in care miroase ceaiul, pe gustul acestuia si pe comparatia
dintre ceaiul care se bea in momentul respectiv si cel care s-a baut
inainte. Acest lucru nu inseamna ca fiecare servire a ceaiului este
identica, urmareste acelasi ritual. Trebuie retinut ca ceremonia
ceaiului nu are nici o legatura cu religia. Toti pasii care se parcurg
in timpul ceremoniei sunt destinati sa fie apreciati.Apa este folosita in
ceremonia ceaiului ca si cum ar fi insusi ceaiul. Pentru a da o aroma
cat mai placuta ceaiului apa ar trebui sa fie filtrata.
04.Apr.09 15:29:18 #2
cristina1980 Data inregistrarii: 21.Oct.08 14:15:40
Nr. mesaje: 23
ceremonia ceaiuluiceremonia ceaiului

intr-o lume atat de grabita cum este cea in care traim noi azi in care abia ne mai facem timp sa stam alaturi linistiti la masa de seara si sa ne bucuram de bucatele servite si de compania familiei mi se pare extraordinar ca unii dintre noi cum sunt asiaticii in general se pot bucura de asemenea ritualuri care pentru noi semana mai degraba a secvente de film. ceremonia ceaiului nu este o simpla pierdere de vreme sau un moment de conversatie ci reprezinta un mod rafinat de relaxare; exprima mai degraba o filosofie de viata. astfel oaspetii care participa la ceremonia ceaiului trebuie sa gaseasca in aceasta o oaza de pace si liniste sufleteasca, departe de raul din lume, unde se pot destinde si mintea se poate deschide spre meditatie.ceremonia ceaiului este un moment intre multe alte momente ale zilei in care trebuie sa cautam sa fim constienti de tot ceea ce facem, de orice actiune care trebuie sa fie in deplina armonie cu ambientul in care ne gasim.
04.Apr.09 19:47:20 #3
nuanta Data inregistrarii: 09.Feb.09 14:19:40
Nr. mesaje: 15
raspunsraspuns

acest ritual are o semnificatie mult mai profunda decat pare
05.Apr.09 11:09:11 #4
Karrinah Data inregistrarii: 03.Apr.09 18:12:55
Nr. mesaje: 2
Ceremonia ceaiuluiCeremonia ceaiului

Intotdeauna m-a fascinat aceasta traditie, ceremonia ceaiului, care presupune atentie, rabdare dar si pasiune. Este o arta in adevaratul sens al cuvantului, presupune raspect din partea gazdei, dar si din partea invitatiilor. Scoate in evidenta calitatile acestei natiuni si nu numai. Intr-o lume cu un puternic caracter tehnologic, care e in continua evolutie, aceasta ceremonie pastreaza  spiritul tanar si il relaxeaza, astfel incat acesta este incarcat cu energie pozitiva si liniste.

Editat ultima data de catre Karrinah (05.Apr.09 11:16:52). Numar total de editari: 1
05.Apr.09 13:07:29 #5
dioana Data inregistrarii: 15.Oct.08 17:02:30
Nr. mesaje: 9
ceremonia ceaiuluiceremonia ceaiului

Sincer, mi-as dori sa avem si noi o ceremonie asa ca a lor. Ceva care sa ne faca diferiti de restul lumii, o trasatura doar a noastra.  Practic aceasta ceremonie a ceaiului spune cam tot despre poporul chinez. Chinezii sunt vestiti pentru rabdarea si minutiozitatea lor. Si acestea sunt cu adevarat niste calitati.
05.Apr.09 18:08:40 #6
desyre Data inregistrarii: 12.Apr.08 20:24:40
Nr. mesaje: 36

ma bucur ca inca se mai pastreaza astfel de obiceiuri, sunt frumoase, atragatoare tocmai prin unicitatea lor. ceea ce mi se pare mie ciudat este marimea lor.. sunt atat de mici si eu sunt abijnuita cu canile noastre, care sunt imense pe lange ale lor,  dar nu conteaza cantitatea ci calitatea. Si ce e si mai ciudat pentru mine, e ca nu se bea dintr-o inghititura .. pai la cat e de mica... cum altfel.. dar stiu ei ce stiu si trebuie sa facem conform obiceiului.
05.Apr.09 22:04:03 #7
Dark-Danutza Data inregistrarii: 05.Apr.09 21:46:02
Nr. mesaje: 1
Imi place de mor si fac asta acasa cu 3 dintre prietenele mele, regulat: ceai negru si furscuri!Imi place de mor si fac asta acasa cu 3 dintre prietenele mele, regulat: ceai negru si furscuri!

Eu sunt posesoare unui mini grup de prietene f bune cu care beau ceaiul intr-un foarte frumos ritual. Stiu ca aceasta ceremonie chinezeasca a ceaiului isi trage de fapt radacinile din cultura de demult a asiaticilor, in care ei beau ceaiul asta intr-o anumita pozitie si folosind anumite vase, ustensile. Oricum la mine, nu de putine ori ne asezam in jurul a unei micute mese(pe care o am in sufragerie) cu picioare scurte si nu de putine ori servim ceaiul in canute mici simpatice lungindu-ne cu orele la cate un strop de barfa (de fapt, mai multi stropi, fie vorba intre noi) ca stiti cum sunt fetele! Bem ceai negru de cele mai multe ori (2 dintre noi am renuntat la cafea) asadar este inlocuitorul perfect si imprumutand ceva si de la ceremonia englezeasca a ceaiului, cateodata mai servim si cookies ( pe care le ador si am impresia ca merg perfect la ceai)Deci intre noi, fetele, bem ceaiul intr-o ceremonie personalizata: chinezeasca si englezeasca la un loc!
05.Apr.09 23:58:27 #8
moniqueunik Data inregistrarii: 08.Feb.09 01:48:33
Nr. mesaje: 11
Ceremonia ceaiuluiCeremonia ceaiului

Ceremonia ceaiului mi se pare ceva extraordinar,foarte placut si deosebit.Mi-ar placea si mie sa asist la un asemenea ritual.
06.Apr.09 12:17:16 #9
ginaion1976 Data inregistrarii: 06.Apr.09 12:11:07
Nr. mesaje: 3
ceremonia chinezeasca de ceaiceremonia chinezeasca de ceai

Ceremonia chinezeasca a ceaiului este o arta. Cu toate detaliile si explicatiile pe care le gasesc pe situ-rile de gen, fara exercitiu, tot nu poti sa respecti traditia chinezeasca.  Pe mine ma fascineaza traditiile chinezesti. Chinezii sunt educati in spiritul respectarii traditiilor, pe care le pastreaza cu sfintenie. Daca mi s-ar ivi ocazia sa particip la un ritual chinezesc de ceai, as face-o fara ezitare. Pana atunci pot doar sa ma delectez cu informarea despre aceste ceremonii.
06.Apr.09 22:21:27 #10
VOLOLO Data inregistrarii: 06.Apr.09 22:19:15
Nr. mesaje: 14
CONCURSCONCURS

FOARTE INTERESANT .CEREMONIALUL DE PREPARARE SI SERVIRE A CEAIULUI PARE A FI UN PROCES MAI IMPORTANT DECITCONSUMAREA LUI.ATMOSFERA RELAXANTA ,INTIMITATE SI "CALDURA".
07.Apr.09 15:11:34 #11
Admin-forum Data inregistrarii: 05.Oct.07 16:57:48
Nr. mesaje: 394
Castigatoare seturi de ceaiCastigatoare seturi de ceai

Castigatoarele acestui concurs sunt utilizatoarele: dkk, marinush30 si clarra20.
Felicitari!

Editat ultima data de catre Admin-forum (07.Apr.09 15:12:18). Numar total de editari: 1
16.Aug.11 16:08:39 #12
AlexandraAndreea Data inregistrarii: 04.Iul.11 11:58:49
Nr. mesaje: 562

DOAR NOI ITI REDAM SILUETA PERFECTA, FORMELE ATRAGATOARE SI TONUSUL DE ZILE MARI!http://www.slabut.ro/ iti vine in ajutor si iti ofera cele mai EFICIENTE metode de slabit, fara sacrificii, fara riscuri pentru sanatatea dvs! O gama larga de capsule, comprimate, pastile, ceaiuri si creme anticelulitice sunt o adevarata sursa de slabire si revigorare! Uita de dietele restrictive! Slabeste RAPID si durabil!  http://www.slabut.ro/ contact@slabut.ro
16.Noi.11 10:02:56 #13
AlexandraAndreea Data inregistrarii: 04.Iul.11 11:58:49
Nr. mesaje: 562
SLABESTE CU UN CLICK!!!SLABESTE CU UN CLICK!!!

DOAR NOI ITI REDAM SILUETA PERFECTA, FORMELE ATRAGATOARE SI TONUSUL DE ZILE MARI!http://www.slabut.ro/ iti vine in ajutor si iti ofera cele mai EFICIENTE metode de slabit, fara sacrificii, fara riscuri pentru sanatatea dvs! O gama larga de capsule, comprimate, pastile, ceaiuri si creme anticelulitice sunt o adevarata sursa de slabire si revigorare! Uita de dietele restrictive! Slabeste RAPID si durabil!  http://www.slabut.ro/ contact@slabut.ro

Pagina 5 din 5
< 1 2 3 4 5 >